Setup Menus in Admin Panel

  • LOGIN
  • No products in the cart.

Visurile mele

Despre visurile mele

Am promis ca primul articol de pe blog va fi despre visurile mele. Ma rog, eu consider ca nu sunt ale mele, sunt de la Dumnezeu si doar se exprima prin mine. Acesta este si unul din motivele pentru care vreau sa le impartasesc.

Imi doresc ca oricine citeste despre visurile mele si crede ca i se potrivesc, sa le preia si sa le implementeze. Va fi o mare bucurie pentru mine ca unul din aceste visuri sa se transforme in realitate. Daca pot sa ajut la implemenatarea lor, sau daca vor exista doritori care sa ma ajute sa le punem in practica, stiti cum sa dati de mine. In acelasi timp iti doresc sa ai visurile tale si sa te lupti pentru ele.

Visul Nr. 1 – Un sistem de educatie adaptat noilor vremuri

Sunt cateva lucuri importnate pe care le iau in considerare la acest vis.

Schimbarea de paradigma in procesul de educatie. In trecut informatia era putere si cine detinea informatia detinea puterea. Acum informatia este uniform distribuita, accesibila oricui, oriunde si oricand. Deci, focusul unui nou sistem de eductie ar trebui sa fie pe altceva decat pe informatie. Eu propun la schimb comportamentul. Cred ca un sistem nou de eductie ar trebui sa aiba focus pe comportamente si pe schimbarea si adaptarea lor. Cred ca in vremurile noastre este mult mai important ceea ce faci, ce comportamente ai, ce obiceiuri ai. Si cred ca pot fi invatate!

Caracterul unic al fiecarui individ. Fiecare dintre noi este unic, are propriile talente, are propria persoanlitate, stilul propriu de invatare, propria genetica si mediul in care s-a format. Iar in procesul de educatie trebuie tinut cont de fiecare dintre unicitatile noastre. Nu poti sa faci un doctor din cineva care s-a nascut pentru a fi artist. Sau poti, dar nivelul lui de performanta si de fericire se va diminua considerabil. Nu poti sa pui un kinetic sa invete stand jos pe scaun si ascultand o lectie. Cred ca multe din trasaturile noastre unice pot fi identificate devreme in viata si se poate tine cont de ele in procesul de educatie.

Educatia este un proces continuu pe durata intregii vieti. Intr-un sistem de educatie al viitorului cred ca oamenii vor trebui sa continue sa se educe in permanenta. In lumea de astazi dispar job-uri, oamenii sunt inlocuiti de calculatoare si de roboti. In acelasi timp apar job-uri noi de neimaginat cu ani in urma. Cred ca oamenii au nevoie sa-si dezvolte in mod deliberat noi competente pe tot parcursul vietii pentru a se asigura ca au un loc in societate. Mai cred ca pe langa competente, va fi obligatoriu sa vorbim cat mai multe limbi.

Visul Nr. 2 – O televiziune altfel

M-am saturat de televiziunea traditionala, de toata negativitatea si falsele valori pe care le promoveaza.

Vreau un post de televiziune pozitiv. In care emisiunile de stiri sa prezinte numai lucurile bune care s-au intamplat in tara si in lume. Pentru ca se intampla zilnic lucuri bune, numai ca am uitat sa ne uitam dupa ele.

Vreau emisiuni despre dezvoltare personala, leadership, depasirea propriilor limitari, despre relatii, skiluri de comunicare, finante personale, fericire si sanatate, orice poate ajuta omul sa traiasca o viata mai buna si mai implinita.

Vreau ca filmele difuzate sa fie cu un mesaj pozitiv si fara violenta.

Vreau ca emisiunile de divertisment sa fie la fel de poztive.

Posibil sa nu fie profitabila o astfel de televiziune. Dar asta nu inseamna ca nu am voie sa visez.

Visul Nr. 3 – Sa scriu o piesa de teatru

Daca ati vazut animatia Inside-Out, de la ea porneste acest vis.

Vreau sa scriu o piesa de teatru despre atingerea potentialului maxim pe care fiecare dintre noi il are. Va fi o piesa pozitiva in care persoanjele isi vor depasi rand pe rand blocajele, isi vor creste nivelul de constienta si isi vor crea noi obiceiuri.

Cred ca noi, ca indivizi, nu suntem constienti de potentialul urias pe care fiecare dintre noi il are si cat este de simplu sa pornim pe un drum in care sa-l atingem. Simplu dar nu neaparat si usor.

Visul Nr. 4 – O serie de emisiuni TV sau Radio pe subiectul atingerii potentialului

Acesta este un vis aliniat cu toate cele dinainte.

Cred ca este nevoie de a constientiza cat mai multi oameni ca traiesc intr-o bula in care s-au inchis singuri. Limitele acesteia sunt setate de fiecare dintre noi, dar intotdeauna va exista ceva in afara bulei. Ceva mai mult, mai bine, mai sanatos, mai fericit.

E nevoie de un set minim de skiluri si informatii pentru a intelege unde te afli la un moment dat.

Apoi e nevoie de o analiza a ceea ce-ti doresti cu adevarat in viata tu, nu a ceea ce nu-ti doresti.

Iar la sfarsit cateva tehnici care sa te ajute sa si implementezi o astfel de schimbare.

Visul Nr. 5 – Sa scriu cursuri

Am o lista mai lunga de cursuri pe care vreau sa le scriu. Mai jos sunt cateva dintre ele.

Educatie financiara. Cred ca este cel mai important si probabil cea mai mare provocare pentru fiecare dintre noi. Suntem asaltati permanent de banci, firme de asigurari, firme de investitii care ne ofera fel de fel de produse si servicii, fara sa spuna intotdeauna tot adevarul si mai ales impactul pe termen lung. Si asta in conditiile in care lipsesc de multe ori si cele mai simple principii de educatie financiara personala, legate de urmarirea cheltuielor, bugetul familiei, planul de investitii, planul de pensii, educatia copiilor, optimizarea costurilor.

Tehnici de persuasiune. Suntem asaltati zilnici prin cele mai sofisticate mijloace care sa ne convinga sa cumparm ceva. Ceva care, nici macar nu rezolva o nevoie reala pe care o avem. Asta este societatea in care traim, una materiala. Si e firesc sa fim bombardati cu astfel de mesaje. Simpla cunoastere a principalelor mijloace de persuasiune te poate ajuta sa iei deicizile de cumparare in cunostinta de cauza.

Fericire. Ei bine, eu cred ca am uitat sa fim fericiti. Am uitat ca fericirea sta in lucurile mici si ca intotdeauna putem gasi lucuri in jurul nostru de care sa ne bucuram si care sa ne faca sa ne simtim bine. In acelasi timp cred ca putem reinvata asta cu un minim efort din partea noastra.

Visul Nr. 6 – Un forum pentru iubitorii de muzica, filme si echipamente

Cred ca si aici e loc de mult mai multa educatie.

As vrea ca muzica sa redevina o experienta in loc de bun de larg consum.

As vrea ca oamenii sa inteleaga ca pentru a avea o experienta completa e nevoie si de scule si de inregistrari de o anumita calitate.

Atat muzica cat si filmele sunt o experienta complexa si pentru a o trai pe deplin trebuie sa o intelegi in ansamblu.

Si nu in ultimul rand as vrea ca oamenii sa inteleaga ca experientele live sunt cele mai complete.

Visul Nr. 7 – O lista de carti pe care vreau sa le scriu

O carte despre finantele personale in completarea cursului.

O carte despre lumea corporatiilor vazuta prin ochii mei.

O carte despre reintoarcerea la spiritualitate

O carte despre teoria decalajelor.

Visul Nr. 8 – O lista de aplicatii pe care vreau sa le dezvolt

O aplicatie despre finantele personale in completarea cursului.

O aplicatie de HR, pe vremea in care eram CEO HR-ul a fost distractia mea favorita.

O aplicatie pentru clientul de constructii si amenajari interioare. M-am lovit de acest subiect si cred ca e mare nevoie de demistificarea lui.

O aplicatie cu citate.

Visul Nr. 9 – Sa dezvolt niste jocuri serioase

Un joc de tip board game pentru antreprenori in devenire.

Un joc in completarea cursului de finante personale, care sa exemplifice in mod practic conceptele teoretice.

Un joc “Ce vreau sa fiu” despre alegerile legate de scoala, cariera si impactul alegerilor asupra vietii.

Un joc pentru resurse umane, care sa ajute in procesul de inductie.

Acum ca am ajuns aici, imi dau seama ca am cam multe visuri. Le spun visuri, dar nu sunt numai visuri, sunt si dorinte, idei, unele dintre ele chiar planuri. Listele nu sunt complete, dar cred ca pana acum v-ati facut o idee despre ce-mi trece prin cap si ce ma pasioneaza.

Pentru ca nu vreau sa fac parte din categoria de oameni care jumatate din viata spun ce visuri marete au si cealalta jumatate spun de ce nu le-au indeplinit, m-am apucat de ele. Esti binevenit sa ma ajuti cu orice, idei, munca, bani sau chiar sa le preiei si sa le implementezi tu.

Iti doresc sa visezi cat mai mult!

Multumesc si iti sunt recunoscator pentru ca citesti articolele scrise de mine!

August 12, 2019

2 responses on "Visurile mele"

  1. Iti multumesc pentru ca esti primul meu cititor!

  2. Iti multumesc ca ai asternut gandurile astea frumoase! M-am simtit bine citind si visand. M-as simti inca si mai bine daca as ajuta cumva.

Leave a Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informatii clienti

Razvan Ziemba

Tel: +40 723 110 174
E-mail: [email protected]

Head Office

Profit Consulting SRL

Str. Radu Boiangiu, Nr. 4-6, Bl. 42, Ap. 13
Bucuresti, 011387, Sector 1
Romania
top
Ziemba.ro©2021. Toate drepturile rezervate.
X